Over ons

Mijn familie heeft Engelse schoenen langer gemaakt dan iemand zich kan herinneren. Mijn overgrootvader John opende de eerste Loakefabriek in 1880 met zijn broers, Thomas en William. Vandaag, vijf generaties en meer dan 130 jaar later, maakt Loake nog steeds dezelfde fijne handgemaakte schoenen.

Als de huidige bewaarders van Loake zijn we enorm trots op de inzet van onze voorouders en de traditie waar ze zo hard aan gewerkt hebben. Om deze reden worden onze Goodyear-welted schoenen nog steeds in dezelfde fabriek in Kettering, Engeland gemaakt, die door de drie broers in 1894 gebouwd is.

De Goodyear-welted constructie waar Loake bekend om staat, is een ingewikkeld proces wat al meer dan 300 jaar gebruikt wordt. Alleen de beste kwaliteitsmaterialen worden gebruikt. Elk paar schoenen duurt acht weken om te maken en we geloven nog steeds dat er geen verfijndere manier is om een gentlemen’s schoen te maken.
Natuurlijk gaan dingen verder, naast onze Goodyear-welted schoenen ontwerpen en produceren we nu ook een scala aan schoenen buiten het Verenigd Koninkrijk. Dit stelt ons in staat om voor elke gelegenheid een complete kledingkast van schoenen aan te bieden.

We schatten in dat Loake in 50 jaar tijd meer dan 50 miljoen paren Goodyear-welted schoenen heeft gemaakt. Wij exporteren naar meer dan 50 landen en zijn wereldwijd een favoriet geworden bij veeleisende klanten. Ons doel is om deze traditie te handhaven en door te gaan met het maken van de mooiste, comfortabelste en duurzaamste schoenen die we kunnen maken.

 

Andrew Loake
Managing Director

Our history

A history to be proud of


De eerste Loakefabriek is in 1880 geopend door de drie broers John, Thomas en William Loake. Tegenwoordig, meer dan 130 jaar en vijf generaties later maakt Loake nog steeds dezelfde fijne handgemaakte schoenen.

Het ontstaan
In Kettering, Northamptonshire wordt Loake Shoemakers opgericht door de drie broers, Thomas, John en William Loake. Het bedrijf is gestart in de uitbouw van het huis van Thomas Loake aan King Street 62.
Op zoek naar een huis

Loake verhuist naar de Wood Street, waar het op dit moment nog steeds te vinden is. In het begin werd de fabriek de ‘Unique Boot Factory’ genoemd. De oppervlakte van de fabriek beslaat ongeveer 1800m² en bied werk aan meer dan 300 werknemers. De fabriek werd beschouwd als een van de modernste schoenfabrieken van het land.
De eerste wereldoorlog

Loake’s bijdrage aan de oorlog was het produceren van Terrein laarzen en schoeisel voor de cavalerie. Ook leverde Loake veel Kozak schoenen aan het Russische leger.
De tweede wereldoorlog

Door de oorlog moest elk bedrijf productieruimte reserveren voor het leger, waardoor Loake schoenen is gaan maken voor zowel de Engelse Mariniers en RAF piloten. Op het hoogtepunt produceerde Loake wel 2.500 paar laarzen per week.
Het merk Loake

Direct na de oorlog was Loake begonnen met het produceren van haar eigen voorraadlijnen en heeft het bedrijf officieel haar naam vast laten leggen, hoewel deze hiervoor al wel gebruikt werd.
Koninklijk

De Koningin van Engeland verleende Loake haar koninklijke status.
Grote vraag

Loake begint met een nieuw magazijn om aan de toenemende vraag van voor-geproduceerde schoenen te kunnen voorzien.
Onze eerste winkel

Eind november werd in het hart van Londen de eerste Loake winkel geopend.
2017 opening brandstore Maastricht